Reklama
Polityka_blog_top_bill_desktop
Polityka_blog_top_bill_mobile_Adslot1
Polityka_blog_top_bill_mobile_Adslot2
Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu

13.09.2009
niedziela

Golonka cielęca po włosku

13 września 2009, niedziela,

Ok. 1 kg pokrojonej w plastry giczy cielęcej, 2 duże cebule, 2 ząbki czosnku, 6 średnich pomidorów, szklanka siekanej zielonej pietruszki, 3 łyżki oliwy, szklanka rosołu drobiowego (z kostki), sól, pieprz.

1. Mięso umyć, osuszyć, posypać solą i pieprzem.
2. Cebule pokroić w piórka, czosnek pokroić w plasterki.
3. Rozgrzać oliwę w głębokiej patelni (koniecznie z pokrywką), zeszklić cebulę, po czym dodać mięso i czosnek. Pod koniec obsmażania posypać mąką.
4. Po zdjęciu skórki pokroić pomidory w ćwiartki i wraz z rosołem dodać do podsmażonego mięsa.
5. Dodać siekaną zieloną pietruszkę i dusić potrawę godzinę na jak najmniejszym ogniu. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem.

Potrawę podawać ze świeżą bułką lub z dodatkiem ryżu ugotowanego na sypko.

Reklama
Polityka_blog_bottom_rec_mobile
Reklama
Polityka_blog_bottom_rec_desktop