Reklama
Polityka_blog_top_bill_desktop
Polityka_blog_top_bill_mobile_Adslot1
Polityka_blog_top_bill_mobile_Adslot2
Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu

13.09.2009
niedziela

Brokuły z sosem czosnkowym

13 września 2009, niedziela,

2 różyczki brokułów, 2 łyżki soku cytrynowego, 3 łyżki oleju,
Na sos: opakowanie twarożku czosnkowego, 4 łyżki śmietany kremówki, sok cytrynowy do smaku, sól.
Do posypania : 2 jaja na twardo drobno posiekane.

1. Brokuły umyć, podzielić na mniejsze różyczki, zalać osoloną wrzącą wodą i gotować 6-8 minut. Odcedzić dokładnie i ostudzić.
2. Ochłodzoną w lodówce śmietanę ubić na piankę, wymieszać ztwarozkiem, sokiem cytrynowym oraz solą i pieprzem do smaku.
3. Ostudzone brokuły ułożyć na półmisku, polać sosem twarożkowym i posypać posiekanymi jajkami na twardo.

Reklama
Polityka_blog_bottom_rec_mobile
Reklama
Polityka_blog_bottom_rec_desktop