Reklama
Polityka_blog_top_bill_desktop
Polityka_blog_top_bill_mobile_Adslot1
Polityka_blog_top_bill_mobile_Adslot2
Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu

28.06.2009
niedziela

Wafelki z kremem z chałwy

28 czerwca 2009, niedziela,

50 dag chałwy waniliowej, kostka (25 dag) masła, 2 łyżki ciemnego kakao, 1 – 2 łyżki jak najdrobniej posiekanej skórki pomarańczowej. Paczka suchych wafli.

1. Chałwę pokruszyć widelcem możliwie drobno.
2. Masło ucierać w malakserze lub ręcznie dodając po trochu pokruszoną chałwę i kakao oraz siekaną skórkę pomarańczową.
3. Wafle przełożyć kremem smarując po kolei każdą warstwę.
4. Wafle obciążyć na 2 – 3 godziny układając na nich deseczkę a na niej jakikolwiek ciężar.
5. Pokroić wafle na kwadratowe ciastka.

Reklama
Polityka_blog_bottom_rec_mobile
Reklama
Polityka_blog_bottom_rec_desktop