Reklama
Polityka_blog_top_bill_desktop
Polityka_blog_top_bill_mobile_Adslot1
Polityka_blog_top_bill_mobile_Adslot2
Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu

15.06.2009
poniedziałek

Surówka z kapusty pekińskiej

15 czerwca 2009, poniedziałek,

Średnia kapusta pekińska, 2 jabłka, pół szklanki oliwek nadziewanych papryką, dymka, łyżka siekanej zielonej pietruszki, łyżka oliwy lub oleju, sok z cytryny, sól, pieprz. 

1. Kapustę oczyszczoną z uszkodzonych liści przekroić na pół, poszatkować cienko, posolić.
2. Jabłka pokroić na cienkie paseczki wraz ze skórką, cebulę posiekać, oliwki odsączone z zalewy pokroić w plasterki
3. Wszystkie składniki wymieszać, doprawić solą i pieprzem oraz sokiem cytrynowym i olejem lub oliwą.

Reklama
Polityka_blog_bottom_rec_mobile
Reklama
Polityka_blog_bottom_rec_desktop