Reklama
Polityka_blog_top_bill_desktop
Polityka_blog_top_bill_mobile_Adslot1
Polityka_blog_top_bill_mobile_Adslot2
Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu

15.06.2009
poniedziałek

Kalafior z masłem fistaszkowym

15 czerwca 2009, poniedziałek,

Cały świeży kalafior lub paczka mrożonego, 10 dag orzeszków ziemnych (fistaszków), 5 łyżek masła, łyżeczka przyprawy curry, pół łyżeczki do kawy sosu Worcester, sól. 

1. Kalafior podzielić na cząstki, ugotować w dużej ilości lekko osolonej wody, kiedy jest miękki odcedzić starannie.
2. Orzeszki przesiekać niezbyt drobno.
3. Masło rozgrzać na patelni, dodać orzeszki i, usmażyć na złoto, doprawić przyprawą curry i sosem worcester.
4. Masłem z orzeszkami polać kalafior.
Uwaga, orzeszki są słone, więc woda do gotowania kalafiora nie powinna być zbyt posolona.

Reklama
Polityka_blog_bottom_rec_mobile
Reklama
Polityka_blog_bottom_rec_desktop