Reklama
Polityka_blog_top_bill_desktop
Polityka_blog_top_bill_mobile_Adslot1
Polityka_blog_top_bill_mobile_Adslot2
Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu

8.06.2009
poniedziałek

Marchew z gruszką i migdałami

8 czerwca 2009, poniedziałek,

4 marchwie, 2 łyżki płatków migdałowych, niezbyt miękka gruszka, sok z cytryny do smaku.
Na sos: 2 łyżki majonezu, 4 łyżki gęstego naturalnego jogurtu, sól, pieprz, szczypta mielonego kminku. 

1. Marchew obrać, opłukać, zetrzeć na grubej jarzynowej tarce. Pokropić sokiem cytrynowym.
2. Gruszkę pokroić na jak najcieńsze paseczki i wymieszać z marchewką.
3. Wymieszać majonez i jogurt, doprawić solą, pieprzem i kminkiem. Polać surówkę. Wymieszać. Po wierzchu posypać płatkami migdałowymi.

Reklama
Polityka_blog_bottom_rec_mobile
Reklama
Polityka_blog_bottom_rec_desktop