Szybka zupa hiszpańska

3 duże papryki: zielona, żółta i czerwona, cebula, puszka kukurydzy konserwowej, puszka fasoli czerwonej i puszka krojonych pomidorów w soku, 4 szklanki bulionu (może być z kostki), pół szklanki śmietany (może być 12-proc. ), 3 łyżki oliwy z oliwek, sól, pieprz, łyżka posiekanego szczypiorku, 2 łyżki mąki ziemniaczanej. 

1. Cebule obrać i pokroić w piórka.
2. Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę.
3. Rozgrzać oliwę dodać cebulę i paprykę, dusić około 5 minut.
4. W tym czasie kukurydzę i fasolę odsączyć z zalewy.
5. Połączyć w garnku uduszoną cebulę z papryką, pomidory z puszki wraz z zalewą oraz odsączoną kukurydzę i fasolę. Gotować razem co najmniej 10 minut, doprawić solą i pieprzem , dodać wymieszaną z 2 łyżkami zimnej wody mąkę ziemniaczaną i doprowadzić znów do wrzenia.
Zupę podawać z talerzach posypaną posiekanym szczypiorkiem.