Kotlety wieprzowe w paprykowym sosie

4-6 kotletów schabowych bez kości, 2 łyżki masła i 2 łyżki oliwy z oliwek, 2 ząbki czosnku, mała cukinia, czerwona, zielona i żółta papryka, łyżeczka suszonego tymianku i łyżeczka suszonego estragonu, sól, pieprz. 

1. Kotlety zbić, posypać solą i pieprzem.
2. Wszystkie strąki papryki poczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w drobną kostkę. Cukinię obrać i pokroić w plasterki.
3. Kotlety usmażyć, ułożyć na półmisku i utrzymywać w cieple.
4. Na pozostały tłuszcz wrzucić pokrojoną paprykę i cukinię oraz wcisnąć przez praskę czosnek, posypać tymiankiem i estragonem, smażyć wszystko razem 5 minut. Wyłożyć warzywny sos na kotlety.