Rolada ziemniaczana z nadzieniem z czerwonej fasoli

1 kg ziemniaków, 2 łyżki mąki pszennej, 5 łyżek kaszy manny, 3 jajka, sól, pieprz.
Na nadzienie: półkilogramowa puszka konserwowej czerwonej fasoli, 4 łyżki koncentratu pomidorowego, 15 dag sera feta, 2 ząbki czosnku, nieduża cebula lub 2 dymki, sól, pieprz

1. Ugotować obrane ziemniaki, odcedzić, utłuc, ostudzić.
2. Do chłodnych ziemniaków dodać mąkę, kaszę mannę, jaja, sól i pieprz, zagnieść gładkie ciasto.
Rozwałkować ciasto na prostokąt o szerokości równej wielkości blaszki.
3. Fasolę odcedzić z zalewy, czosnek przecisnąć przez praskę, cebulę posiekać, fetę pokruszyć na drobne okruchy widelcem lub zetrzeć na tarce.
4. Rozwałkowane ciasto ziemniaczane posmarować koncentratem pomidorowym, ułożyć na nim fasolę, czosnek, posiekaną drobno cebulę lub dymkę oraz rozdrobniona fetę. Zwinąć jak makowiec.
5. Posmarować roladę obficie rozpuszczonym masłem i wstawić do piekarnika. Piec w temperaturze 200 st C około 40 minut.