Reklama
Polityka_blog_top_bill_desktop
Polityka_blog_top_bill_mobile_Adslot1
Polityka_blog_top_bill_mobile_Adslot2
Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu

25.01.2009
niedziela

Śmietankowa marchew

25 stycznia 2009, niedziela,

Średnia cebula, łyżka masła, 50 dag marchwi, pół łyżeczki soli, na czubek łyżeczki białego pieprzu, szklanka śmietany, 3 łyżki siekanego koperku, łyżka siekanej zielonej pietruszki. 

1. Masło rozgrzać w rondlu, dodać drobno posiekana cebulę i zeszklić.
2. Marchew pokroić w kostkę, dodać do cebuli, doprawić solą i pieprzem. Dusić pod przykryciem, aż będzie miękka (ok. 15 minut).
3. Śmietanę wlać do osobnego garnuszka i gotować, aż wyparuje mniej więcej połowa. Dodać do niej koperek i natkę.
4. Połączyć marchew ze śmietaną, jeśli to konieczne jeszcze raz doprawić.

Reklama
Polityka_blog_bottom_rec_mobile
Reklama
Polityka_blog_bottom_rec_desktop