Reklama
Polityka_blog_top_bill_desktop
Polityka_blog_top_bill_mobile_Adslot1
Polityka_blog_top_bill_mobile_Adslot2
Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu

25.01.2009
niedziela

Kalafior w pomidorowym sosie

25 stycznia 2009, niedziela,

Średni kalafior, 4 łyżki oleju, 2 łyżki masła, ząbek czosnku, 2 łyżki posiekanych grubo orzechów laskowych, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 2 łyżki zielonej pietruszki, 2 łyżki startego żółtego sera. 

1. Kalafior podzielić na nieduże różyczki, umyć i osuszyć.
2. W rondlu rozpuścić masło z olejem, podsmażyć na nim posiekany lub przeciśnięty przez praskę czosnek, dodać orzechy i smażyć jeszcze chwilę.
3. Dodać cząstki kalafiora, posiekaną zieloną pietruszkę, 5 minut razem dusić po czym dodać wymieszany ze szklanką wody przecier pomidorowy i gotować na małym ogniu 20-25 minut.
4. Gotowe danie posypać startym żółtym serem.

Reklama
Polityka_blog_bottom_rec_mobile
Reklama
Polityka_blog_bottom_rec_desktop