Krem z serka mascarpone

Łyżka schłodzonej śmietany kremowej (30-proc), opakowanie (250 g) serka mascarpone, 2 łyżki cukru pudru, 8 połówek moreli z syropu, sok z cytryny, 4 połówki brzoskwiń z syropu, pół szklanki migdałów ?słupków?, łyżka masła, 2 łyżki cukru.

1. Rozpuścić masło, zrumienić na nim migdały, po czym wsypać cukier i smażyć, aż cukier się skarmelizuje. Ostudzić.
2. Zmiksować połówki moreli, dodając 3- 4 łyżki syropu od moreli.
3. Ubić trzepaczka do piany śmietanę, dodać do mascarpone, zmiksować (końcówką ubijającą), dodając do smaku cukier i sok z cytryny.
4. W pucharkach układać po trochu zmiksowanych moreli, na nich krem, następnie połówki brzoskwiń i podsmażone migdały.