Grzybek biszkoptowy z jabłkami

4 jaja, 4 łyżki cukru, 4 łyżki mąki, 2 winne jabłka, łyżka masła. Do posypania: 2 łyżki cukru pudru. 
Do wysmarowania formy: łyżka masła. 

1. Jabłka obrać, pokroić w plasterki, podsmażyć na maśle.
2. Odzielić białka od żółtek, ubić z białek sztywną pianę, pod koniec dodając cukier.
3. Do sztywnej piany dodać mąkę i żółtka, dokładnie lecz starannie wymieszać.
4. W posmarowanej masłem foremce ułożyć podsmażone jabłka, wylać na nie ciasto biszkoptowe.
5. Piec w piekarniku (temp. 180 st C0 aż wierzch się zrumieni a brzegi zbrązowieją. Wyjęty z piekarnika grzybek ostudzić, posypać obficie cukrem pudrem.