Paprykarz z indyka

Około 60 dag mięsa z udek i podudzi indyka, łyżka mąki, sól, sproszkowana czerwona słodka papryka, średnia cebula, 2 łyżki oleju, pół szklanki śmietany, łyżka przecieru pomidorowego, sól, pieprz, łyżka siekanej zielonej pietruszki.


Pokroić mięso na kawałki wielkości połowy pudelka zapałek. Posypać mąką i czerwoną słodką papryką. Na łyżce oleju podsmażyć mięso lekko je rumieniąc.
Na pozostałym tłuszczu podsmażyć cebulę, dodać mięso, zalać wodą, tak, aby pokryła mięso. Kiedy mięso jest prawie miękkie doprawić solą i pieprzem. Do zupełnie miękkiego mięsa dodać przecier pomidorowy i śmietanę, wymieszać z sosem, zagotować. Posypać siekaną zieloną pietruszką. Podawać z dodatkiem klusek kładzionych lub makaronu.