Reklama
Polityka_blog_top_bill_desktop
Polityka_blog_top_bill_mobile_Adslot1
Polityka_blog_top_bill_mobile_Adslot2
Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu

31.08.2008
niedziela

Sałatka z selera

31 sierpnia 2008, niedziela,

Duży seler (lub 2 mniejsze), 3 łyżki przecieru pomidorowego, 6 łyżek oleju z pestek winogron lub oliwy z oliwek, sól, pieprz do smaku. Dla amatorów – odrobina cukru.

1. Seler obrać, umyć i pokroić na paski nieco mniejsze od frytek. Zalać wrzącą wodą. Lekko osolić i po 5 – 7 minutach odlać gorącą wodę, przelać paski selera zimną wodą.
2. Wymieszać olej z przecierem pomidorowym, doprawić sos solą i pieprzem, ew. cukrem.
3. Wymieszać paski selera z sosem i odstawić na 15 minut, aby sałatka ?dojrzała?.

Reklama
Polityka_blog_bottom_rec_mobile
Reklama
Polityka_blog_bottom_rec_desktop