Reklama
Polityka_blog_top_bill_desktop
Polityka_blog_top_bill_mobile_Adslot1
Polityka_blog_top_bill_mobile_Adslot2
Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu

31.08.2008
niedziela

Pory gotowane

31 sierpnia 2008, niedziela,

4 duże lub 8 małych porów, sól, cukier, łyżka tartej bułki, 2 łyżki masła. 

1. Pory umyć, odciąć zielone części, przekroić, aby usunąć piasek spomiędzy listków.
2. Oczyszczone pory zalać wrzącą wodą, dodać 2 łyżeczki cukru i łyżeczkę soli. Gotować 25 minut.
3. Pory odsączyć z wody, ułożyć na półmisku.
4. Na suchej patelni zrumienić tartą bułkę, dodać masło i kiedy się stopi – polać pory.

Reklama
Polityka_blog_bottom_rec_mobile
Reklama
Polityka_blog_bottom_rec_desktop