Reklama
Polityka_blog_top_bill_desktop
Polityka_blog_top_bill_mobile_Adslot1
Polityka_blog_top_bill_mobile_Adslot2
Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu

28.07.2008
poniedziałek

Indyk z rokpolem

28 lipca 2008, poniedziałek,

(4 porcje)

50 dag indyczej piersi, duża czerwona cebula, duży mięsisty pomidor, 2 łyżki oliwy, pół szklanki smietany, 10 dag rokpola, łyżka krojonych migdałów, sól, pieprz. 

1. Pokroić mięso w kostkę, smażyć w garnku na oliwie 3-5 minut, po czym łyżką cedzakową wyjąć mięso, odłożyć.
2. Pomidory sparzyć, obrać, pokroić; cebulę posiekać.
3. Pomidory i cebulę udusić na pozostałej po smażeniu mięsa oliwie.
4. Do rozgotowanych pomidorów z cebulą dodać mięso, śmietanę, chwilę gotować, odstawić, dodać pokruszony rokpol, dokładnie wymieszać sos i chwilę jeszcze podgrzewać nie gotując.

Reklama
Polityka_blog_bottom_rec_mobile
Reklama
Polityka_blog_bottom_rec_desktop