Garam masala
6 dag czarnego zmielonego pieprzu, 6 dag zmielonej kolendry, 3 dag utłuczonych godzików, 20 ziaren kardamonu,
3 dag zmielonego cynamonu
Wszystkie składniki bardzo dokładnie wymieszać.
6 dag czarnego zmielonego pieprzu, 6 dag zmielonej kolendry, 3 dag utłuczonych godzików, 20 ziaren kardamonu,
3 dag zmielonego cynamonu
Wszystkie składniki bardzo dokładnie wymieszać.
Komentarze
A do czego to?
Do mięs duszonych i do sosów. To przyprawa z kuchni hinduskiej.
Ojej, 46 udek to ze 20 kg. Skąd taki gar wziąć. Pewnie tylko 4-6. A ile tej cielęciny? No i piec też chyba trochę krócej 60-75 minut?
Serdecznie pozdrawiam, Małgosia
Niestety czasem znikają myślniki. Już poprawione – dziękuję za zwrócenie uwagi.
Garam masala w kuchni idnysiej stosuje sie do wiekszosci potraw, nie tylko do duszonych mies i sosow. Przepis jest dobry, ale wg mnie garam masala najbardziej podobne do tego, ktore kiedys smakowalam w Indiach, jest to przyrzadzone wg tego przepisu http://www.dotykindii.pl/garam_masala.html