Naleśniki z pieczarkami

(4-6 porcji)

8 naleśników (grubszych niż zwykle, usmażonych z podanej wyżej proporcji ciasta), 40 dag pieczarek, 1 1/2 łyżki masła, 1/2 szklanki śmietany, pieprz
i sól, 2 łyżki tartej bułki, 1/2 łyżki masła

1. Pieczarki umyć, pokroić w plasterki.
2. Roztopić masło, dodać pieczarki i smażyć, mieszając, Doprawić solą i pieprzem. Na koniec wlać śmietanę i chwilę podgrzewać.
3. W okrągłym naczyniu żaroodpornym układać po kolei naleśniki, na każdym układać cienką warstwę pieczarek.
4. Ostatnią warstwę powinien stanowić naleśnik. Wierzch posypać tartą bułką, poukładać kawałeczki masła. Zapiekać około 15 minut w piekarniku o temperaturze 180°C.