Wątróbka gęsia
1/2 kg gęsiej wątróbki, 1 cebula, 1 jabłko, 2 łyżki gęsiego smalcu, 1 łyżka mąki, 1/2 szklanki rosołu
Rozpuścić smalec, wsypać mąkę, sól i chwilę smażyć. Dodać umytą wątróbkę i smażyć, dodając posiekaną cebulę i na koniec jabłko pokrajane w talarki. Kiedy już się wszystko podsmaży, wlać rosół i gotować 5-10 minut, ciągle mieszając. Podawać z ziemniakami lub ryżem.
Komentarze
510 minut ??? Ojej, to powidła śliwkowe krócej się smaży:)
Małgosiu W. nie kpij sobie ze staruszków. Myślę o komputerach a nie o autorach oczywiście. Zamiast kwadracika ma być kreseczka czyli myślnik. Przedmioty martwe są złośliwe.
Życzymy smacznego!
Myślnik pojawił się już na swoim miejscu.