Nowości na talerzu
Zdarza Ci się, że przechodzisz w sklepie obok półek, które uginają się od produktów, których nie znasz? Nie wiesz, co to jest i jaki może być z tego użytek? Dziś już nawet w najmniejszych sklepach bez problemu kupisz to, co oferuje się w najdalszych miejscach na świecie. Tylko, co z tym zrobić? Pomocną dłoń podaje Barbara Adamczewska, proponując „Nowości na talerzu”, w których podpowiada, jakich produktów użyć, aby urozmaicić menu oraz takich, które według autorki współgrają z polskim gustem.
Karambola, gorgonzola, okra, daikon?Nie wiesz, co to takiego i „jak to się je?” Sięgnij do „Nowości na talerzu” a dowiesz się jak wygląda persymona, a nawet znajdziesz przepis na „Persymony w kremie”. Pancettę znałeś tylko z opowieści? Teraz ten przepyszny, chudy boczek możesz przygotować wraz z kurczęcymi piersiami według przepisu Barbary Adamczewskiej.
Autorka w najnowszej książce udowadnia, jak wiele dań można przyrządzić z produktów, których nigdy wcześniej nie znano w polskiej kuchni oraz zachęca do ich spróbowania. „Nowości na talerzu” jest swoistym poradnikiem, zbiorem wskazówek, jakie potrawy warto poznać i przygotować dla swoich najbliższych. A znaleźć tu można nie tylko produkty, których nie używano w polskiej kuchni już od kilkunastu lat, ale i takie, których nigdy wcześniej nie znano. Pozycja ta przeznaczona dla wszystkich, którzy chcą zaskoczyć swoich gości niecodziennymi potrawami z produktów, których nazw nigdy wcześniej nie słyszeli.