Warzywa z makaronem sojowym
30 dag makaronu sojowego
Po jednej czerwonej i żółtej papryce, pęczek dymki, 20 dag pieczarek, marchew, 3 ząbki czosnku, 3 cm świeżego imbiru, 4 łyżki oleju, 3 łyżki sosu sojowego, szczypta mielonej kolendry i według gustu przyprawa ?5 smaków?, pieprz, sól
1. Makaron zalać ciepła wodą i odstawić na 10minut, po czym odcedzić i przechować pod przykryciem, aby nie wysychał.
2. Marchew i paprykę pokroić w słupki, dymkę wraz ze szczypiorem na ukośne kawałki długości 3cm, imbir obrać i wraz z czosnkiem drobniutko posiekać. Pieczarki umyte i osuszone pokroić w plasterki.
3. W dużej, głębokiej patelni rozgrzać, olej, wrzucić przygotowane warzywa, smażyć na średnim ogniu 6 minut, cały czas mieszając, doprawić w tym czasie kolendrą, przyprawą ?5 smaków?, pieprzem i solą.
4. Do warzyw dodać makaron, pokropić sosem sojowym i dusić pod przykryciem 4 minuty.