Szybkie kremowe babki
Opakowanie ciasta francuskiego
1,25 szklanki mleka, 2 łyżki cukru pudru, torebka budyniu waniliowego
Do przybrania babek: 2 jabłka w czerwonej skórce, żółtko
1. Podzielić ciasto francuskie na 12 kwadratów, wyłożyć ciastem foremki na muffinki, poprzykrywać dno każdej babeczki kawałkiem pergaminu, posypać ziarnami grochu lub fasoli, aby pozostały płaskie. Piec 10 minut w temperaturze 190 st. C.
2. Proszek budyniowy wymieszać z cukrem i połowa szklanki mleka. Pozostałe zagotować, po czym połączyć z mlekiem wymieszanym z proszkiem budyniowym, gotować mieszając około 2 min.
3. Do podpieczonych babek nałożyć budyń, przybrać pokrojonymi w plasterki jabłkami, posmarować rozkłóconym żółtkiem i piec kolejne 10 minut w temperaturze 190 st. C.