Sznycle chrupiące
Podwójna pierś z kurczaka, szklanka chipsów z smaku serowym lub nachos, jajko, 2 łyżki mąki, sól, pieprz, słodka papryka,4 łyżki oleju do smażenia
1. Z mięsa uformować, lekko je rozbijając, 4 kotlety, posypać pieprzem i solą.
2. Chipsy lub nachos wysypać na dużą deskę do mięsa, wałkiem pokruszyć na drobne kawałeczki (ale nie na proszek).
3. Sznycle najpierw maczać z mące, potem w jajku rozbitym z kilkoma kroplami wody a na koniec w rozdrobnionych chipsach lub nachos.
4. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano, odłożyć na kuchenny papierowy ręcznik, aby odsączyć nadmiar tłuszczu.
Podawać z ziemniakami, frytkami lub ryżem. Jako doskonały dodatek podać można także borówki do mięsa.