Babeczki czekoladowe
15 dag masła (3/4 kostki), 15 dag czekolady deserowej, 5 jajek, szklanka cukru, 1/2 szklanki mąki,
Do posmarowania foremek: łyżeczka masła
Do wysypania foremek: łyżka tartej bułki
1. Masło wraz z czekoladą rozpuścić, najlepiej w kuchence mikrofalowej lub w garnuszku zanurzonym w większym garnku z wrzącą wodą.
2. Jajka ubić na puszystą masę z cukrem, dodać mąkę i wymieszać dokładnie z masłem z czekoladą.
3. Foremki- babeczki posmarować masłem i wysypać tartą bułką.
4. Foremki wypełnić ciastem, zrobić w środku wgłębienie. Wstawić babeczki do zamrażalnika.
5. Zamrożone babeczki bez rozmrażania piec w nagrzanym do 240 st. C piekarniku przez około 4 minuty.
6. Wgłębienie wypełniać konfiturą lub miękkimi owocami.