Brokuły z jogurtem
3 brokuły, 4 łyżki siekanej zielonej pietruszki, szklanka jogurtu naturalnego, cukier, sól, pieprz
1. Brokuły umyć, podzielić na różyczki, naciąć łodyżki każdej różyczki na krzyż, wrzucić do lekko posolonego i posłodzonego wrzątku. Ugotować.
2. Odcedzić, ułożyć na półmisku.
3. Jogurt doprawić solą, cukrem i pieprzem, polać sosem jeszcze ciepłe brokuły, posypać siekaną zieloną pietruszką.
Komentarze
Od bardzo dawna robię w ten sam sposób całe udka kurczaka.
I jak sądzę też są doskonałe rezultaty. Smacznego.
Wczoraj robiłam na obiad. Zamiast francuskiej, wykorzystałam musztardę rosyjską. I wyszło przepysznie. Marchewka z groszkiem super do tego dania pasuje 🙂
Gratulacje! I życzymy dalszych sukcesów (także w kuchni). A także licznych kontaktów z naszymi przepisami.