Surówka z owocami
Czerwony grejpfrut, 4 pomarańcze, 8 owoców kumkwatu, nieduża czerwona cebula,
łyżka posiekanej mięty lub Melissy
Na sos: sok z połówki pomarańczy oraz starta z niej skórka, łyżka octu balsamicznego, 3 łyżki oliwy z oliwek, sól, pieprz
1. Grejpfruta i pomarańcze okroić ze skórki, pokroić w centymetrowe plastry a te na ćwiartki.
2. Kumkwaty pokroić w jak najcieńsze plasterki.
3. Na dużym półmisku ułożyć kawałki pokrojonych owoców.
4. Cebule pokroić w krążki, porozdzielać na pierścionki.
5. Pierścionki cebuli porozkładać na owocach.
6. Przygotować sos: sok pomarańczowy, startą skórkę oraz pieprz, sól, ocet balsamiczny i oliwę wymieszać i polać nim surówkę. Posypać posiekaną mięta lub melissą.