Sałatka z rukoli z gorącym camembertem
Opakowanie rukoli, 4połówki brzoskwiń z puszki, 4 plasterki wędzonej polędwicy, 3 łyżki oliwy z oliwek, 2 łyżki soku z limonki, 2 krążki sera camembert, jajko, 2 łyżki mąki, 4 łyżki oleju, sól, pieprz
1. Umytą i osuszoną w suszarce do sałaty ukolę rozłożyć na półmisku.
2. Brzoskwinie z puszki pokroić cieniutkie plasterki, polędwicę w wąskie paski i oba te składniki ułożyć na rukoli.
3. Oliwe wymieszać z sokiem z limonki, dodać sól i pieprz, polać sosem sałatę.
4. Krązki sera przekroić na połówki w poprzek. Maczać w rozbitym jajku, następnie w mące i smażyć na patelni na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.
5. Usmażony ser ułożyć na rukoli i od razu podawać.