Zdrowe ciasteczka
3 szklanki mąki, pół szklanki cukru -pudru, jajko i 2 żółtka, półtorej kostki masła, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, pól opakowania cukru z prawdziwą wanilią, pół szklanki płatków owsianych, pół szklanki płatków kukurydzianych, Do posypania ciastek po wierzchu: pół szklanki posiekanych różnych orzechów.
1. Wsypać do dużej miski mąkę, dodać masło, posiekać je na maleńkie kawałeczki; dodać następnie wszystkie pozostałe składniki ciasta, zagnieść.
2. W plastikowym woreczku wsadzić ciasto do lodówki na godzinę.
3. Po wyjęciu z lodówki rozwałkować ciasto na centymetr grubości, wycinać dowolnego kształtu ciastka, posypać je posiekanymi orzechami i upiec w temperaturze 200 st C. Ciastka piecze się mniej więcej 15-20 minut.