Poświąteczna sałatka
Puszka (400-gramowa) czerwonej fasoli, 4 łyżki majonezu, szklanka pokrojonej w kostkę szynki, szklanka pokrojonego w taką samą kostkę łagodnego żółtego sera, 4 łyżki gęstego majonezu, 2 łyżki posiekanego szczypiorku. Do przybrania 2 jaja na twardo.
1. Fasolę odsączyć, przelać przegotowaną wodą na durszlaku.
2. Wymieszać fasolę z pokrojona szynka i serem, dodać majonez i szczypiorek i jeszcze raz dokładnie wymieszać.
3. Podawać salaterce, na wierzchu poukładać ćwiartki jajek.
Komentarze
Czy ewenetualnie jakiś inny dżem będzie pasował do tego mazurka?
Oczywiście. Polecam np. morelowy. Może być każdy o zdecydowanym smaku i nie zanadto słodki. Smacznego!
TEN MAZUREK TEŻ NIEOMIESZKAŁAM UPIEC NA WIELKANOC WYSZEDŁ WSPANIAŁY !!!!!! POMIMO,ŻE ZAPOMNIAŁAM DODAĆ SOKU Z POMARAŃCZY.
SERDECZNIE POZDRAWIAM
Też się cieszymy. My mazurki robimy nie tylko na Wielkanoc!