Omlet z owocami
3 jajka, 3 łyżki mąki, 3 łyżki cukru, łyżka masła. Na nadzienie: grapefruit (lub 2 pomarańcze), łyżka cukru, na czubek łyżeczki cynamonu, szklanka jogurtu naturalnego.
1. Ubic sztywna pianę z białek dodając pod koniec cukier. Po ubiciu piany dodać do niej mąkę i żółtka, starannie lecz delikatnie wymieszać.
2. Na dużej patelni rozgrzać masło, wylać masę omletową, smażyć pod przykryciem z obu stron.
3. Grapefruita (lub pomarańcze) obrać z wierzchniej skórki, podzielić na cząstki i każdą obrać z błonki. Owoce posypać łyżką cukru i cynamonem.
4. Na połówce omleta ułożyć owoce, przykryć drugą połówką i podawać z wymieszanym z cukrem jogurtem naturalnym.