Serowe babeczki
6 jaj, 3/4 szklanki cukru, 50 dag twarogu potrójnie mielonego, skórka otarta z cytryny,1,25 szklanki słodkiej śmietanki
Na sos: 2 szklanki miękkich owoców, ew. szczypta cukru pudru
1. Jajka utrzeć do białości z cukrem, dodać do puszystej i jasnej masy jajecznej, dodać skórkę z cytryny i śmietankę. Starannie wymieszać.
2. Foremki na babeczki lub mini-suflety opłukać zimną wodą i nakładać masę serową.
3. Ustawiać foremki z masą serową w naczyniu, do którego nalać do 2/3 wysokości wrzątek. Wstawić babeczki do piekarnika i w temperaturze 150 st. C zapiekać około godziny. Wystudzić.
4. Miękkie owoce zmiksowana mus słodząc według gustu.
5. Wyjęte z foremek babeczki serowe polać sosem.