Jagnięcina w papilotach
80 dag jagnięciny z łopatki, 4 duże ziemniaki, 2 cebule, 3 marchwie, 15 dag fasolki szparagowej świeżej lub mrożonej, duży pomidor, 8 ząbków czosnku, 12 cytryny, 3 łyżki białego wina, 3 łyżki oliwy, po szczypcie oregano i rozmarynu suszonego, pieprz, sól
1. Mięso podzielić na kawałki wielkości pudełka zapałek, ułożyć w salaterce. Zalać marynatą przygotowaną z wina, rozmarynu i oregano, soli, pieprzu, soku cytrynowego, oliwy i 4 ząbków czosnku.
2. Przygotować warzywa: ziemniaki, cebulę i marchew pokroić w kostkę, dodać pokrojoną fasolę, sól, pieprz, czosnek i oliwę.
3. Przygotować 8 kwadratowych kawałków pergaminu, ułożyć po dwa w ten sposób, aby utworzyła się gwiazda. Na każdym podwójnym pergaminie ułożyć po porcji mięsa i warzyw oraz plaster pomidora.
4. Związać sznureczkiem wierzchołek.
5. W piekarniku nagrzanym do 180 st. C piec danie 60 minut. Podawać z ryżem na sypko.