Muffinki truskawkowe

Ok. 25 dag truskawek, cukier waniliowy, 2/3 szklaki cukru, 1/2 kostki masła, łyżeczka proszku do pieczenia, łyżeczka sody, 1 i 1/2 szklanki mąki, 1/3 szklanki maślanki, duże jajko;
Na bitą śmietanę: szklanka śmietany kremówki, 2/3 szklanki cukru pudru;
Do przybrania muffinek: kilka ładnych, świeżych truskawek

1. Zmiksować truskawki z cukrem i cukrem waniliowym na mus.
2. Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia i sodą; masło rozpuścić i wymieszać z maślanką i jajkiem, zmiksować, dodać do mąki, zmiksować razem jeszcze raz, po czym dalej miksując wlać mus.
3. Nagrzać piekarnik do 170 st. C.
4. Papierowe foremki na muffinki, tzw. papilotki ułożyć na blaszce, do każdej foremki wlać po trochu ciasta i piec 20 minut.
5. Ubić śmietanę z cukrem, przybrać każdą babeczkę kleksem śmietany i kawałkiem świeżej truskawki.