Gulasz z żołądków

Ok. 1 kg drobiowych żołądków, 2 szklanki bulionu warzywnego (może być z kostki), 30 dag pieczarek, 2 łyżki śmietany, niepełna łyżka mąki, marchew, pietruszka, kawałek selera, 2 ząbki czosnku, cebula, 2 łyżki oleju, sól, pieprz, liść laurowy, szczypta mielonego imbiru, szczypta gałki muszkatołowej.

1. Żołądki dokładnie oczyścić, pokroić w plasterki.
2. Bulion zagotować, wrzucić żołądki i pod przykryciem gotować co najmniej 40 minut.
3. Cebulę i czosnek drobno posiekać. Marchew, pietruszkę i seler oraz pieczarki pokroić w plasterki.
4. Na rozgrzanym oleju podsmażyć czosnek i cebulę a kiedy się zeszklą dodać pieczarki i smażyć, aż się przyrumienią.
5. Do garnka z ugotowanymi żołądkami dodać pieczarki oraz pokrojoną włoszczyznę. Wszystko razem gotować 20 minut, doprawić solą, pieprzem i mielonym imbirem oraz gałką muszkatołową.
6. Na koniec dodać do potrawy wymieszaną z mąką śmietanę i jeszcze raz zagotować.