Zupa cebulowa inaczej

2 kurczęce udka,2 szklanki mleka,2 żółtka, łyżka masła,2 marchewki,2 pietruszki,1/2 selera,2 duże cebule,4 łyżki ryżu,4 łyżki posiekanej zielonej pietruszki, sól, pieprz

1. Ugotować wywar z kurczęcych udek, marchewek, pietruszek, selera i jednej cebuli z solą.
2. Drugą cebule posiekać, podsmażyć na maśle, po czym zalać mlekiem i gotować na wolnym ogniu do zupełnej miękkości. Zmiksować.
3. Ryż zalać wywarem, ugotować i połączyć z cebulą ugotowaną z mlekiem, zagotować i chwilę gotować razem.
4. Żółtka rozmieszać z kilkoma łyżkami ochłodzonej zupy, po czym połączyć z pozostałą zupą, zagrzać, doprawić w miarę potrzeby solą i pieprzem, posypać posiekaną zieloną pietruszką.