Reklama
Polityka_blog_top_bill_desktop
Polityka_blog_top_bill_mobile_Adslot1
Polityka_blog_top_bill_mobile_Adslot2
Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu

28.02.2013
czwartek

Zupa koperkowa z ryżem

28 lutego 2013, czwartek,

2 marchwie, pietruszka, kawałek pora i kawałek selera, kostka rosołu warzywnego, 4 łyżki ryżu, szklanka mleka, żółtko, sól, pieprz, 5 łyżek siekanego świeżego koperku

1. Obraną i pokrojoną na kawałki włoszczyznę zalać 4 szklankami wody, dodać kostkę warzywnego rosołu i gotować ok. 30 minut.
2. Ryż wrzucić do zupy i gotować, aż zmięknie.
3. Do zupy dodać 4 łyżki koperku; wymieszać żółtko z mlekiem i wlać do pozostałej zupy. Silnie zagrzać, ale nie gotować, doprawić solą i pieprzem.
Zupę podawać posypaną pozostałym koperkiem.

Reklama
Polityka_blog_bottom_rec_mobile
Reklama
Polityka_blog_bottom_rec_desktop