Kurczak w cieście francuskim

Opakowanie gotowego ciasta francuskiego, podwójny filet z piersi kurczaka, 6 plasterków szynki szwarcwaldzkiej lub szpeku (może być także krojony cienko surowy chudy boczek), 2 plasterki żółtego sera, najlepiej goudy, pieprz, łyżka startego sera żółtego do posypania wierzchu

1. Umyte mięso osuszyć, przekroić podwójną pierś na połowy, ponakrywać ukośnie wierzch każdej części.
2. W nacięcia wierzchu powkładać po kawałeczku sera żółtego i szynki.
3. Płat ciasta francuskiego podzielić na dwie części, na każdej ułożyć plasterek szynki, przygotowany filet, na nim kolejny plasterek szynki. Posypać lekko pieprzem
4. Ciasto skleić, ale naciąć wierzch na tyle głęboko, aby mogła ujść przez otwory para z piekącego się mięsa.
5. W piekarniku nagrzanym do temperatury 180 st. C piec około 30 minut, po czym posypać wierzchy lekko startym serem i dopiekać jeszcze 10 minut.