Sernik jogurtowy
2 duże opakowania gęstego jogurtu (greckiego), 5 jajek, 1/2 szklanki cukru, 1/2 szklanki oleju, 2 torebki budyniu, cukier waniliowy, wiórki kokosowe, kilkanaście podłużnych biszkoptów, 2 łyżki migdałów krojonych w słupki
do posmarowania blaszki: łyżka masła;
do wysypania blaszki: 2 łyżki tartej bułki
1. Do wysokiego garnka wlać jogurty, dodać żółtka i miksować dodając cukier waniliowy i cukier, olej i proszek budyniowy.
2. Z białek ubić sztywną pianę i delikatnie wymieszać z jogurtami.
3. Posmarować masłem dno blaszki, ułożyć warstwę biszkoptów, przełożyć masę jogurtową, posypać migdałami.
4. W nagrzanym do 170 – 180 st. C piekarniku piec sernik około 40 minut.