Reklama
Polityka_blog_top_bill_desktop
Polityka_blog_top_bill_mobile_Adslot1
Polityka_blog_top_bill_mobile_Adslot2
Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu

30.11.2012
piątek

Sandacz z ziołowym masłem

30 listopada 2012, piątek,

75 dag filetów z sandacza, sól, biały pieprz, łyżka soku cytrynowego, łyżka mąki, 3 łyżki oliwy, 1/2 kostki masła, 3 łyżki posiekanej zielonej pietruszki, 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku

1. Rybę umyć, osuszyć kuchennym papierowym ręcznikiem, podzielić na porcje, posypać solą, białym pieprzem i lekko skropić sokiem cytrynowym. Odstawić na pół godziny.
2. Miękkie masło utrzeć z czosnkiem i zieloną pietruszką, ułożyć na kawałku folii do żywności, uformować wałek i włożyć do zamrażalnika.
3. Każdą porcję ryby oprószyć mąką, usmażyć na rozgrzanej oliwie na rumiano z obu stron.
4. Pokroić na plasterki wyjęte z zamrażalnika masło ( tyle, ile porcji).Na każdej porcji gorącej ryby ułożyć plasterek masła.
Podawać z ziemniakami z wody.

Reklama
Polityka_blog_bottom_rec_mobile
Reklama
Polityka_blog_bottom_rec_desktop