Kremówka w cieście francuskim

Opakowanie ciasta francuskiego
Na krem: 2 szklanki mleka, szklanka mąki, 1/2 szklanki cukru, 5 żółtek, cukier waniliowy, 1/4 kostki masła
Do posypania: cukier puder

1. Podzielić płat ciasta na dwa równe prostokąty, ułożyć na blaszce i upiec na złocisto.
2. Przygotować krem: zmiksować szklankę mleka z żółtkami i mąką. Zagotować szklankę mleka z cukrem i masłem oraz cukrem waniliowym i wlać do wrzącego mleka, mieszając gotować krem aż pojawią się bąble, po czym odstawić do ostudzenia.
3. Kremem posmarować płat ciasta, przykryć drugim płatem i lekko docisnąć.
4. Wierzch ciasta posypać cukrem pudrem, kroić energicznym zdecydowanym ruchem, po zupełnym ostudzeniu, bardzo ostrym nożem.