Naleśniki z farszem pieczarkowo-warzywnym

Na ciasto: 1, 5 szklanki mąki, 2 szklanki mleka, 3 jajka, 2 łyżki posiekanego szczypiorku, 1/2 łyżeczki łagodnej przyprawy curry, sól, łyżeczka oleju do smażenia
Na farsz: czerwona papryka, żółtka papryka, papryczka chilli, pęczek dymki, 30 dag drobnych pieczarek, mała cukinia, 2 łyżki oleju, łyżeczka utartego imbiru, 1/2 łyżeczki mielonej kolendry, łyżka soku cytrynowego, sól, pieprz

1. Zmoksować mąkę, jajka i mleko, dodać posiekany szczypiorek, curry i sól do smaku. Odstawić ciasto.
2. Przygotować farsz: pokroić pieczarki i cukinię w plasterki. Dymkę posiekać Papryki (łącznie z chilli) po oczyszczeniu pokroić w cienkie paseczki.
3. Na rozgrzanym oleju podsmażyć starty imbir, kolendrę, dodać papryki i pieczarki, cukinię oraz dymkę. Smażyć 4 minuty, po czym wlać kilka łyżek wody i pod przykryciem dusić 10 minut, doprawić solą, pieprzem i sokiem cytrynowym.
4. Usmażyć cienkie naleśniki.
5. Przekłądaćnalesniki farszem, składać w rulon lub chusteczkę, można podsmażyć na łyżeczce oleju, ale nie jest to konieczne.
Jako dodatek można podać jogurt naturalne z odrobiną curry.