Zielona patelnia obiadowa

Ok. 30 dag zielonej fasoli szparagowej, ok. 25 dag groszku cukrowego, brokuł, cukrowa cebula, szklanka rosołu warzywnego z kostki, pół łyżeczki posiekanego drobno świeżego imbiru (niekoniecznie), 3 łyżki oleju ryżowego lub arachidowego

1. Obrać fasolkę i groszek odcinając końcówki. Obrać także cebulę i pokroić w piórka. Brokuł podzielić na drobne różyczki.
2.Na dużej, głębokiej patelni rozgrzać olej i podsmażać cebulę 2 minuty mieszając,
3. Dodać fasolkę i groszek, zamieszać, wlać rosół warzywny i dusić razem 3 minuty.
4. Do warzyw dodać rozdrobnione brokuły i gotować około 4 minut, do momentu, kiedy warzywa zmiękną, ale będą jeszcze jędrne. Od razu podawać; doskonale smakują z dodatkiem makaronu lub ryżu.