Indyk po myśliwsku

8 podudzi indyczych bez skóry i kości, 4 łyżki pokrojonego w paski wędzonego boczku, 4 łyżki oliwy, cebula, 4 ząbki czosnku, po 10 dag mrożonych kurek i borowików (lub w sezonie świeżych), ? szklanki bulionu warzywnego z kostki, szklanka czerwonego wina, 2 łyżki miodu, kilka gałązek tymianku, 10-12 sztuk koktajlowych pomidorków, liść laurowy, sól, pieprz
Na marynatę: ? szklanki oliwy z oliwek, 2 łyżki przyprawy do drobiu po myśliwsku

1. Mięso umyć, wytrzeć kuchennym papierowym ręcznikiem. Natrzeć wymieszaną z oliwą przyprawą myśliwską. Odstawić na kilka godzin.
2. W głębszej patelni lub rondlu rozgrzać oliwę, dodać pokrojony boczek, posiekaną cebulę i posiekany czosnek oraz rozmrożone kurki i borowiki. Chwilę podsmażać, dodać mięso i zrumienić.
3. Dodać wino i bulion, liść laurowy i dusić pod przykryciem do miękkości.
4. Do miękkiego mięsa dodać pomidorki, tymianek i miód, doprawić solą i pieprzem. Wszystko razem dusić jeszcze 10 minut.