Reklama
Polityka_blog_top_bill_desktop
Polityka_blog_top_bill_mobile_Adslot1
Polityka_blog_top_bill_mobile_Adslot2
Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu Gotuj się! - Polskie pasje kulinarne i kultura stołu

17.02.2012
piątek

Surówka z czerwonej kapusty

17 lutego 2012, piątek,

Główka czerwonej kapusty, 2 jabłka, puszka kukurydzy, łyżka soku cytrynowego, łyżka miodu,2 łyżki oleju, szczypta cynamonu, sól

1. Kapustę poszatkować cienko, najlepiej przy pomocy łopatki do serów, umieścić w durszlaku i przelać wrzącą wodą. Osączyć .Ostudzić.
2. Kukurydzę osączyć z zalewy, jabłka po umyciu i obraniu ze skórki pokroić w kostkę.
3. Wymieszać kapustę z jabłkami i kukurydzą.
4. Przygotować sos: olej wymieszać z cytrynowym sokiem, miodem, szczyptą cynamonu i solą.
5. Polać surówkę i jeszcze raz wymieszać.

Reklama
Polityka_blog_bottom_rec_mobile
Reklama
Polityka_blog_bottom_rec_desktop