Zrazy z indyka z grzybowym farszem

4 duże plastry indyczej piersi, 4 plasterki wędzonego boczku, 6-8 suszonych grzybów, mogą to być podgrzybki lub inne grzyby, łyżka tartej bułki, cebula, pół łyżki posiekanego świeżego estragonu lub szczypta suszonego, 2 łyżki siekanej zielonej pietruszki, łyżka mąki, 3 łyżki masła, szklanka śmietany, jajko, sól, pieprz

1. Przygotować farsz: grzyby namoczyć na kilka godzin w 1, 5 szklanki ciepłej wody, ugotować, odsączyć, rozdrobnić. Cebulę posiekać, zeszklić na łyżce masła, dodać grzyby, chwilę smażyć, po czym dodać posiekaną zielona pietruszkę i estragon, dodać tartą bułkę i ubite na sztywną pianę białko. Doprawić solą i pieprzem.
2. Mięso rozbić na cienkie płaty na każdym ułożyć plasterek boczku, posmarować mięso farszem i zwinąć zrazy, obwiązać białą bawełnianą nitką, posypać mąką i obsmażyć na pozostałym maśle.
3. Zrazy ułożyć w garnku, dodać wywar z gotowania grzybów i dusić 30minut.
4. Wymieszać żółtko ze śmietaną , doprawić solą i pieprzem, zalać uduszone zrazy, dusić dalej około 10 minut.