Sałatka z boczniakami
20 dag boczniaków,2 kolby cykorii, nieduża sałata lodowa,1/2 selera korzeniowego, ? cytryny,2 dymki,3 łyżki oliwy,2 łyżki octu balsamicznego, sól, pieprz
1.Sałatę umyć, wysuszyć w suszarce do sałaty lub odsączyć w ściereczce. Porwać na drobne cząstki
2.Selera obrać i zetrzeć na grubej jarzynowej tarce.
3. Cykorię podzielić na listki odrywając je od głąbika i pokroić w paski.
4.Boczniaki umyć, osuszyć, pokroić w paseczki, przesmażyć na łyżce oliwy.
5.Wymieszać wszystkie składniki sałatki.
6.W miseczce połączyć oliwę z octem balsamicznym, solą i pieprzem.Sosem polać sałatkę i jeszcze raz wymieszać.