Sałatka z pieczenią

Szklanka pokrojonej w kostkę pieczeni, najlepiej cielęcej, ale może to być także schab lub kurczęca pierś,4 jajka, ? szklanki odsączonego z zalewy konserwowego groszku ,3 ogórki konserwowe, dymka ze szczypiorkiem, łyżka posiekanej zielonej pietruszki, jabłko, 3 łyżki oliwy z oliwek, sól, cukier i pieprz do smaku, kilka kropli soku cytrynowego

1.Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, 3 z nich pokroić w kostkę .Pokroić w kostkę także ogórki .Posiekać dymkę. Jabłko obrać i pokroić w kostkę.
2.Do salaterki wrzucić groszek, pokrojone mięso, jajka, ogórki i jabłka oraz dymkę i posiekaną zieloną pietruszkę, polać oliwą i wymieszać, doprawić solą, pieprzem, cytrynowym sokiem i odrobiną cukru .
3.Sałatkę ułożyć w salaterce, wygładzić powierzchnię i posypać posiekanym jajkiem na twardo.