Gorąca sałatka fasolowa z krewetkami

40 dag drobnej białej fasoli, puszeczka koktajlowych krewetek,10 łyżeczek oliwy z oliwek,4 listki świeżej szałwi,8 igiełek rozmarynu,4 listki bazylii,2 łyżki soku cytrynowego, sól, pieprz

1.Fasolę umyć na durszlaku, przełożyć do garnka, zalać 2 szklankami zimnej wody i pozostawić do spęcznienia. Następnego dnia dolać nieco wody, mniej więcej 2-3 cm powyżej ziaren i ugotować fasolę do miękkości. Odsączyć.
2.Na patelni rozgrzać lekko oliwę, dodać drobniutko posiekaną szałwię i rozmaryn, fasolę, krewetki ,sól i pieprz. Chwilę dusić wszystko razem.
3.Podając ciepłą sałatkę skropić ją sokiem cytrynowym i posypać porwanymi listkami bazylii.