Indyk w miodzie i majeranku
Ok. 1 kg filetu z piersi indyczej, 20 dag masła, 2 łyżki francuskiej musztardy, 2 łyżki miodu, 3-4 łyżki majeranku
1. Mięso umyć osuszyć i pokroić w kostkę wielkości połowy pudełka zapałek, wymieszać z majerankiem, lekko posolić i odstawić w chłodne miejsce.
2. W garnuszku rozgrzać masło, musztardę i miód, wymieszać na gładki sos.
3. Ułożone w żaroodpornym naczyniu mięso zalać sosem i piec w temperaturze 180 st. C około 40 minut.
Komentarze
Od bardzo dawna robię w ten sam sposób całe udka kurczaka.
I jak sądzę też są doskonałe rezultaty. Smacznego.
Wczoraj robiłam na obiad. Zamiast francuskiej, wykorzystałam musztardę rosyjską. I wyszło przepysznie. Marchewka z groszkiem super do tego dania pasuje 🙂
Gratulacje! I życzymy dalszych sukcesów (także w kuchni). A także licznych kontaktów z naszymi przepisami.